sábado, 15 de septiembre de 2012

Filloas

FILLOAS DOCES E SALGADAS





Hola a todas, despois de "agasallar" a Ana e Angel con estas deliciosas filloas, Ana invitoume a participar no voso blog, e esta é a miña primeira proposta:

INGREDIENTES:

  • 250 gr. de fariña
  • 500 ml. de leite (as salgadas levan 250 de leite e 250 de auga)
  • 3 ovos
  • 2 culleres de aceite (usei de xirasol virxe extra)
  • 1/2 culler de sal fina 
  • 2 culleres de azucre (as salgadas non levan, claro¡)
  • azucre avainillado (as salgadas tampouco)
PREPARACIÓN:
Mesturamos todos os ingredientes uns 20 segundos a velocidade 4, deixamos repousar 2 horas.
Despois de facer as filloas, recheamos as salgadas cunha ensalada con leituga, maiz, apio e gambas aliñada con salsa rosa, e as doces con chocolate, nata e noces. Ummm, non sobrou nadiña¡¡¡.

4 comentarios:

Belén dijo...

OLA GLORIA, BENVIDA AL BLOG!!!!,

GUSTOUME MOITO LER EN GALEGO, SENTOUME MAIS CERCA(NO SE COMO SE ESCRIBE) DE GALICIA....bueno no se si está bien escrito, Ana ya sabe como hablo yo galego!!!pero lo intento al menos..

Tienen una pinta estupenda las filloas.
BICOS

gloria dijo...

grazas pola benvida, seguirei aportando algunha cousiña para animarvos a retomar o ritmo que tíñades ...
un saúdo

gloria

Ana dijo...

Estreno de lujo¡¡¡¡¡¡ las filloas estaban ricas, pero mejor fue la compañía. Ahora ya somos mayoría la delegación gallega del blog¡¡¡¡
Benvida Gloria¡¡¡¡ Bicos

Ana dijo...

Gloria, ayer en Palomita salió a la venta la crepera que tienes tú, y ya estaba agotada...... que pena¡¡¡¡ Si la vuelves a ver avísame